divendres, 16 d’abril del 2010

Garatge indigena

La musica garatge ha tingut oïdors i practicants arreu del mon. A casa nostra, també. Aquí i ara.



Els Trons en serien la mostra mes ortodoxa. L' únic grup de garatge en català de l'univers. Tradueixen peces del primer garatge americà i les interpreten amb les necessàries fúria i convicció. Així “The People In Me dels The Music Machine passa a ser “El que queda de mi; “Going All The Way de The Squires, “Corro com el vent; “I Ain't No Miracle Worker dels The Brogues, “Un noi del carrer i “Are You Gonna Be There (At The Love In) de The Chocolate Watchband, “Decideixte. I sonen fabulosament. Aquests son els que apareixen al seu 1er ep (2.009, Butterfly records) de vinil, que ja va per la segona tirada desprès d'haver esgotat la primera. En directe fan adaptació del Dylan ( “Romanço Del Fill De La Vídua) via Els 3 Tambors sense desperdici. Fuzz i Ratafia!





The Gruixut's: autentic rock'n'roll gruixut empordanès. Porten anys picant pedra. Influències: The Hives, The Ramones, The Sonics. Directes professionals, divertits i marxosos, uniformats amb camisa negra i corbata blanca. Van guanyar el concurs Sona 9 l'any 2.007.



Tenen un primer disc, “Normalitzem el rock'n'roll (2.008, RGB), amb el títol els defineix i amb un disseny decididament retro, oldie. “Volem festa i “Xafardera son els seus temes mes coneguts. Tenen un grup paral·lel -de fet, anterior- The Rock'n'roll Brothers on repassen clàssics dels 50s: “Greats balls of fire, “Long Tall Sally, etc. Absolutament demolidors.



Surfing Sirles. Tampoc son uns nouvinguts: els del Vallès funcionen (o no-funcionen) des de 1.998. Son els mes punks -branca Do it yourself- i poètics del trio. Acaba de sortir del forn el desitjadíssim disc (“LP, 2.010) gràcies a Bankrobber i no deceben. La portada es un remake del “Goo dels Sonic Youth, amb aquest escrit: “El molt carallot em va dir: “Si arribo a saber que eres verge aguanto mes. I jo li vaig respondre: “Si se que aguantes mes hem trec els pantys, imbecil Com diuen al seu myspace: un futur esplendorosament sirlero davant nostre.


1 comentari:

  1. Els Gruixut's i Els Trons (gran concert a la farinera) els conec gràcies a tu, a qui no conec encara són els Surfing Sirles, caldrà escoltar-los.

    ResponElimina