dimecres, 5 de gener del 2011

La collita 2.010

Desprès d'un final d'any mandrós, amb poca activitat blocaire, encetem el 2.011 amb una tria -del tot subjectiva- de les novetats musicals del pais que mes m'han agradat de l'any que acabem de tancar. Per ordre alfabètic. I amb mostres audiovisuals.





Aias "A la piscina" (Captured Traks). Ha hagut de ser una discogràfica nord americana qui editi l'estrena d'aquest trio femení que fan un pop fresc i sorollós. A seguir les amb atenció.




Casasses i Comelade "N'ix" (Discmedi) Segon capítol de la col.laboració entre el poeta Enric Casasses i el music rossellones Pascal Comelade: poesia sobre una base de rock cru i primitiu.




Aqui amunt els teniu fent barbaritats amb la Bel Canto Ochestra




El Belda i el Conjunt Badabadoc
"País Petit"/"Gemma"(auto editat). Nou single amb versions de LLach i Humet per predicar la bona nova modernista. Aqui els teniu durant la gravacio:







Els Pets "Fràgil" (Discmedi) Mes clàssics que continuen fent material de primera qualitat, aquesta entrega es mes crua i natural que l'anterior. Segueixen en poder de la recepta de la perfecta cançó pop.




Els Surfing Sirles "LP"(Bankrobber) Garatge-punk i sentit de l'humor. Començant per la parodia de la portada dels 'Goo' dels Sonic Youth il.lustrada amb l'acudit: 'El molt carallot em va dir: "Si arribo a saber que eres verge aguanto més", i jo li vaig respondre: "Si sé que aguantes més, em trec els `panties´, imbècil"'. Aqui un clip:







Els Trons "La dosi" (Butterfly) 2on EP del millor grup de garatge català del mon. Tradueixen els clàssics "kicks" i "Tainted Love" i s'atreveixen amb les primeres composicions pròpies, "La dosi" i "La pena", que no desentonen. Aqui teniu un clip del 1er EP, el del 2on ja l'he penjat







Mishima "Ordre i aventura" (Sones) Continuen en estat de gracia. En menys de 30 minuts continuen definint el seu so pop, amb l'ajuda del productor Paco Loco. En directe a TV3 interpretan el 1er tema d'aquest LP






Roger Mas "A casa d'enlloc" (K Industria Cultural). Menys ambiciós que l'anterior treball però igualment convincent. Un video de l'album:






Sanjosex "Al marge d'un camí" (Bankrobber) Un altre que segueix progressant. Fa una cançó tranquil·la amb aires vanmorrisionians que convenç a tothom. Una d'elles:






Very Pomelo
"Figaro, Figaro" (Rock on music). Una altra estrena, però editada per una disquera local. Hi ha rumba, rockabilly, canço, rock; però tot i la diversitat no sona dispers. Aqui en teniu un parell de mostres





2 comentaris:

  1. Gran troballa Els Trons, per mi el descobriment del 2010.

    ResponElimina
  2. Molt gran, aquesta anada d´olla Casasses/Comelade.
    I la portada dels Surfing Sirles! Ja, ja.
    Prometo escoltar més als Trons!

    ResponElimina